Amandelhartjes.

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de boter en suiker in een middelgrote kom tot een luchtige massa. Voeg de eierdooier en vanille-essence toe. Roer de bloem erdoorheen. Rooster de amandelen in een koekepan tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Meng de amandelen goed door het suikermengsel. Vorm een bal. Zet op een koele plaats als het mengsel kleverig is. Verwarm de oven op 180 graden (gasstand 4). Vet een bakplaat in. Rol het deeg tussen twee lagen vetvrij papier uit tot een dunne lap. Steek 80 hartjes uit het deeg met behulp van een met bloem bestoven deegvormpje. Leg de hartjes op de ingevette plaat. Bak ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtgoud van kleur zijn. Strooi er direct poedersuiker over. Laat ze afkoelen op een rekje. Bewaar in een afgesloten trommel met vetvrij papier tussen de lagen.

Amandelhartjes. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelhartjes Voor Valentijnsdag
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Amandelhartjes
30-60 min -
Bekijk recept
Amandelhartjes
20-30 min -
Bekijk recept

Amandelhartjes Voor Valentijnsdag
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Amandelhartjes
30-60 min -
Bekijk recept
Amandelhartjes
20-30 min -
Bekijk recept