Sappige Kerst Kalkoen

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit olie in een braadpan en schroei de kalkoen rond om dicht. Leg de kalkoen in de braadslee en bedek de rug van de kalkoen met een laagje spek.Verwarm de oven voor op 180? De braadtijd is 50 minuten voor elke kilo (elke oven is anders dus deze tijd is ongeveer). Bedek na ongeveer een uur de smalle uiteinden (vleugels en poten met wat aluminiumfolie. Bedruip tijdens de hele braadtijd de kalkoen om de tien minuten!Neem de kalkoen uit de oven een half uur voor je hem wilt opdienen , haal de vuling er uit en bedek hem met aluminium folie. Vang al het vocht op dat uit de kalkoen loopt en pers ook het vocht uit de "vulling". Zeef en warm de vloeistof op in een pan, voeg een flinke scheut Grand Marnier toe, roer er wat creme fraiche door en maak de saus af met zout, peper en een scheutje citroen.

Sappige Kerst Kalkoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Peren-bessenyoghurt
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise roerbakschotel met sappige kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Royale bruschetta met ham, peer, brie en honing
20 min-
Bekijk recept