Verhit olie in een braadpan en schroei de kalkoen rond om dicht. Leg de kalkoen in de braadslee en bedek de rug van de kalkoen met een laagje spek.Verwarm de oven voor op 180? De braadtijd is 50 minuten voor elke kilo (elke oven is anders dus deze tijd is ongeveer). Bedek na ongeveer een uur de smalle uiteinden (vleugels en poten met wat aluminiumfolie. Bedruip tijdens de hele braadtijd de kalkoen om de tien minuten!Neem de kalkoen uit de oven een half uur voor je hem wilt opdienen , haal de vuling er uit en bedek hem met aluminium folie. Vang al het vocht op dat uit de kalkoen loopt en pers ook het vocht uit de "vulling". Zeef en warm de vloeistof op in een pan, voeg een flinke scheut Grand Marnier toe, roer er wat creme fraiche door en maak de saus af met zout, peper en een scheutje citroen.
Sappige Kerst Kalkoen is een recept van Smulweb.nl