Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook. Schuif de ui-knoflooksnippers opzij, doe het gehakt erbij en rul dit. Voeg de gewelde kruidenmix, de tomatenpuree en het komijnpoeder erbij en vermeng goed. Maak eventueel op smaak met chilipoeder. Voeg dan de bonen toe en laat voorzichtig roerend het mengsel goed heet worden. Bedek intussen de borden met een laagje tortillachips, bestrooi met geraspte kaas en plaats de borden onder grill totdat de kaas gesmolten is. Neem de borden onder de grill vandaan, schep op ieder bord een bergje bonenmengsel, verdeel daarover tortillachips en bestrooi met kaas. Zet de borden weer onder de grill totdat ook deze kaas gesmolten is. Neem de borden onder de grill vandaan. Schep op ieder bord rondom het bonenmengsel om en om een bergje guacamole, zure room en stukjes tomaat, in totaal zes bergjes.
Mexicaanse Tortillahap is een recept van Smulweb.nl