Stokviskroketjes

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter, roer de bloem erdoor en bak de bloem op zacht vuur ong. 3 minuten.Roer de bouillon erdoor tot een gladde saus ontstaat. Laat de saus op zacht vuur ong. 10 minuten koken.Klop de eidooiers los, roer er wat warme saus door en roer dit weer door de saus. Laat de saus nu niet meer koken.Neem de saus van het vuur. Week de gelatine ong. 5 minuten in ruim koud water, knijp het uit en laat de geweekte blaadjes in de nog warme saus oplossen.Verdeel de gekookte stokvis in stukjes en roer ze door de saus. Breng het mengsel op smaak met zout, chayennepeper en citroensap.Strijk het stokvismengsel in een laag van 2-3 cm uit in een schaal. Laat het mengsel 1 nacht in de koelkast opstijven. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Vorm van het stokvismengsel ong 30 kroketjes. Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel.Frituur de kroketjes lichtbruin en krokant in de hete olie. Frituur de takjes peterselie ook en serveer die samen met de partjes citroen bij de kroketjes.

Stokviskroketjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker