Catalaans Roomijs Met Mascarpone

5
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de eierdooiers met 125 g suiker en voeg al roerend de warme melk toe. Laat het mengsel op een laag vuur al roerend indikken. Klop er met een elektrische mixer de mascarpone door en zet koel weg. Doe de resterende suiker in een pan en kook op een middelhoog vuur tot karamel. Giet uit op een bakplaat bedekt met siliconepapier en laat afkoelen. Maal de karamel grof. Zeef de karamel zodat alleen de grove stukken overblijven. Draai de mascarponeroom tot ijs en voeg halverwege drie vierde van de karamel toe.

Catalaans Roomijs Met Mascarpone is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Catalaans brood met olijvenpuree
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes op z’n Catalaans
20 min
Bekijk recept
CATALAANS BROOD
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten Op Zijn Catalaans
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept