Yoghurt - Aardbeienijs

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de aardbeien schoon en houd ongeveer 1/3 deel achter voor de garnering, snijd de rest klein. Breng een 1/4 l water met de suiker aan de kook en laat het 2 minuten koken. Roer de in stukjes gesneden aardbeien en het citroensap erdoor en laat het mengsel nog 1 minuut koken. Laat de siroop afkoelen en pureer hem met de staafmixer of wrijf hem door een fijne zeef. Roer er de yoghurt door. Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
Voorbereiding
stijd van het ijs ongeveer 45 minuten. Schep met een ijslepel het ijs in coupes en garneer ze met de achtergehouden aardbeien.

Yoghurt - Aardbeienijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleurenshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Flinterflensjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien met slagroom
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept