Tiramisu

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Scheid van de drie eieren het eiwit en het eigeel van elkaar. Doe het eigeel in een kom en voeg daarbij 100 gram basterdsuiker. Klop dit mengsel gedurende 5 minuten op. Voeg daarbij 250 gram mascarpone en roer (?vouw?) dat er heel rustig doorheen. Klop daarna 250 gram room en voeg dit bij het mascarponemengsel. Ondertussen gelatine in een pannetje met koud water oplossen. Zet een klein beetje room op het vuur en voeg hierbij de gelatine aan toe, warm dit heel even op. Voeg daarna de gelatine bij het mascarponemengsel. Breek 14 lange vingers in kleine stukjes. Neem 100 ml espresso en 100 ml koffielikeur. Giet dit mengsel over de gebroken lange vingers. Doe de lange vingers in de ringvormpjes en schep daarna het mascarponemengsel hier overheen en zet de ringvormpjes op een bakplaat. Laat dit twee uur in de koelkast opstijven. Pak het blok pure chocolade (waarvan 75% cacao) en hak 180 gram chocolade fijn. Doe 200 ml room in een pan, warm het even op, neem het weer van het vuur en doe de chocolade rasp erbij. Garnering Pak de rondjes uit de koelkast, besprenkel het met cacaopoeder. Giet wat chocolade in een rondje op het bord. Sla met een lepel op de chocolade zodat er een spatvorm ontstaat. Maak het mascarpone mengsel in het ringvormpje voorzichtig los met een mes, haal dan voorzichtig het rondje eraf. Zet in de cirkel van de chocolade het ringvormpje en haal het er voorzichtig van af. Zo is het klaar om op te dienen.

Tiramisu is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept