Russische Baba

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De bloem in een grote kom doen. In het midden een kuiltje maken en de gist erin brokkelen. Met een scheutje melk, de suiker en wat bloem van de rand uitroeren tot een egaal voordeegje. Wat bloem van de rand erover strooien en de kom 10 minuten op een warme plaats werzetten en laten rijzen. Intussen de boter met suiker en zout in een andere kom schuimig kloppen. De eierdooiers er een voor een doorkloppen en telkens blijven kloppen tot de dooier volledig in het beslag is opgenomen. Dit beslag na de rijstijd door de bloem roeren. Nu de rum (70%) ook toevoegen. De sinaasappel en de sukade in dunne 1 cm lange reepjes snijden en aan het deeg toevoegen en doorroeren. Een kleine tulbandvorm beboteren. Het deeg erin overdoen en toegedekt op een warme plaats 30 minuten laten rijzen. Daarna midden in een voorverwarmde oven plaatsen. Ovenstand: electrische oven: 180?C. Gasoven : stand

3. Na 10 minuten de oven warmer zetten: Electrische oven: 250?C. Gasoven: stand

5. Totale baktijd: 40 minuten. Als de cake klaar is even buiten de oven laten staan en daarna keren en op een schotel plaatsen. Om te overgieten: de suiker met water in een pan verhitten totdat alle suiker is opgelost. Daarna de rum erdoor roeren. Met een vork hier en daar bovenin de cake prikken. De cake besprenkelen met de zoete rum en er in laten trekken. Nu de cake geheel laten afkoelen en overdoen op een ronde dienschotel en dik bestuiven met de poedersuiker.

Russische Baba is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baba ganoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Baba met Belgische gin
2 min Nagerecht
Bekijk recept

Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Russische zalmsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veldsla en witlof op Russische wijze
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde ananas, kruidensap, frambozengel en sorbet van rode wijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept