Couscoussalade

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid de couscous. Snij intussen de bosuitjes in ringetjes. Halveer het pepertje in de lengte, verwijder zaad en zaadlijsten. Snij het pepertje in dunne reepjes. Hak het peterselieblad fijn. Pers de citroen uit. Snij de paprika in kleine blokjes. Meng in een grote kom de bosuitjes, het pepertje, 2 el peterselieblad en de paprika met de olijfolie en 2 el citroensap. Maak op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de wat afgekoelde couscous toe en schep alles goed om. Doe het mengsel in een hoge, ronde schaal en druk de massa iets aan. Dek de schaal af met een stuk huishoudfolie en zet ? 1 uur in de koelkast om de smaken in te laten trekken. Voor het serveren; haal het folie van de schaal, leg een platte schaal of een groot plat bord op de schaal. Keer beide om en haal de schaal voorzichtig van de salade.

Couscoussalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept