Tomaten-cremesoep

4
0-10 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg tomakten, bouillontablet, suiker en 3 dl water toe en laat dit een kwartier doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en wrijf hem dan door een puntzeef om de velletjes en de harde stukjes eruit te halen. Verdun, als de soep te dik is, met wat water of witte wijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de slagroom erdoor, schep de soep in 4 kommen en serveer met een blaadje basilicum op de soep.

Tomaten-cremesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-cremesoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept