Kip Met Gorgonzolasaus

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de kippen elk in 4 stukken en wrijf de stukken in met de kipkruiden. Verhit de boter in een grote braadpan en braad de stukken kip aan alle kanten lichtbruin. Voeg een scheutje van de bouillon toe en braad de kip in ? 35 minuten gaar. Snijd de prei in de lengte door, was hem en snijd de helften in dunne reepjes. Haal de kipstukken uit de pan, voeg de overgebleven bouillon, de wijn en de vermout toe, breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Roer er de verkruimelde gorgonzola en de creme fraiche door, laat de kaas smelten en de saus binden. Leg de stukken kip in de saus en laat ze nog 5 minuten zachtjes sudderen. Strooi de walnoten over het gerecht. Lekker met spaghetti en een frisse, groene salade.

Kip Met Gorgonzolasaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fusilli met paprika-gorgonzolasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met paddenstoelen en gorgonzola
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept