Spaghetti Met Spek En Tonijn

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de olijfolie op temperatuur in een redelijk grote pan (40 cm) met hoge rand. Doe er als eerste de knoflook snippers bij. Doe een minuutje later de spekblokjes in de pan, en laat die goed aanbraden op redelijk groot vuur. Zet dan het vuur lager en voeg de ajuin of sjalotjes toe. Als de olie te heet is geworden, mag je er de olie van de tonijn en ansjovis bij gieten. Laat in elk geval de ajuin enkel glaceren, en niet bruin worden. Voeg dan de tomaten toe, en zet het vuur een klein beetje hoger. Na een tijdje, als de tomaten uit elkaar gevallen zijn, krab je met een lepel of vork de tonijn uit het blik en meng je die geschraapte vis in de pan. Breng op smaak met de zwarte peper en snipper de ansjovisreepjes ook in de pan. Doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en laat alles sudderen. Roer af en toe eens met een houten lepel. Kook ondertussen de spaghetti gaar in water met iets meer zout als gewoonlijk. Laat het water goed doorkoken voor je de spaghetti erin doet, dan kleeft hij niet. Als de spaghetti kookt doe je de rest van de basilicumblaadjes in de saus en roer je die nog eens goed door, en zet je het vuur af. Giet de spaghetti af, laat hem nog een minuut "droogzweten", en meng dan de saus eronder. Er zal niet veel kleur op komen, maar de geur en smaak spreken voor zichzelf !

Spaghetti Met Spek En Tonijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept