Zelf Ricotta Maken

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Doe de melk in een wijde steelpan en verwarm op een laag vuur tot lichammstemperatuur(37,5 graden). -Haal de pan van het vuur en roer het stremsel door de melk. -Laat dit mengsel op een warme plaats staan tot de melk begint te schiften in vaste wrongel en vloeibare wei. -Zet de pan terug op het vuur en breng het mengsel nogmaals op lichammstemperatuur. -Kantel de pan naar een kant en schep met een schuimspaan voorzichtig de wrongel uit de wei. -Zeef de wrongel boven een kom door een plastic zeef die je bekleed hebt met een dunne laag neteldoek of kaasdoek. -Je kan de doek ook dichtbinden en een paar uur aan een houten lepel boven een kom hangen,zodat de wrongel kan uitlekken en dik wordt. -Normaal laat men de Ricotta in Italie uitlekken in kleine rieten mandjes ,dan krijg je die ribbeltjes aan de zijkant van de kaas.

Zelf Ricotta Maken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Sangria met port, koffiebonen en vanille
10 min Snack
Bekijk recept
Pita varkensfilet met groenten
15 min
Bekijk recept