Boen de citroen schoon en schil flink stuk van het gele deel van de schil (schil niet het wit mee, want dat smaakt bitter). Breng de melk in een pan met de citroenschil en het vanillestokje tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en laat de melk nog +/- 10 min. staan om te trekken Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwijder de citroenschil uit de melk. Schraap met een scherp mesje de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe aan de melk, gooi het stokje weg Klop met een garde de eieren en eierdooiers in een kom goed los met de suiker. Schenk er, al roerende met een gerde, geleidelijk de warme melk door, totdat een gladde, zachte creme ontstaat Vul de ingevette vormpjes tot 2/3 met het mengsel (schenk de massa evt. door een zeef in de vormpjes). Zet de vormpjes in de braadslee en vul deze met zo veel heet water dat de vormpjes tot 2/3 onder water staan. Schuif de braadslee voorzichtig in de oven. Bak +/- 20-30 min. tot de creme iets is gestold. Serveer de creme warm of koud met wat kaneel erover. Geef er de lange vingers bij