Vanille Creme

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de citroen schoon en schil flink stuk van het gele deel van de schil (schil niet het wit mee, want dat smaakt bitter). Breng de melk in een pan met de citroenschil en het vanillestokje tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en laat de melk nog +/- 10 min. staan om te trekken Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwijder de citroenschil uit de melk. Schraap met een scherp mesje de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe aan de melk, gooi het stokje weg Klop met een garde de eieren en eierdooiers in een kom goed los met de suiker. Schenk er, al roerende met een gerde, geleidelijk de warme melk door, totdat een gladde, zachte creme ontstaat Vul de ingevette vormpjes tot 2/3 met het mengsel (schenk de massa evt. door een zeef in de vormpjes). Zet de vormpjes in de braadslee en vul deze met zo veel heet water dat de vormpjes tot 2/3 onder water staan. Schuif de braadslee voorzichtig in de oven. Bak +/- 20-30 min. tot de creme iets is gestold. Serveer de creme warm of koud met wat kaneel erover. Geef er de lange vingers bij

Vanille Creme is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept