Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Spoel de ananasjes af en droog ze af. Snijd een derde deel van de vrucht als kapje af. Snijd het vruchtvlees vervolgens met een scherp mes los van de schil. Werk het vruchtvlees met een lepel of ijsschep uit de schil. Zorg dat u de schil niet beschadigd. Verwijder de houterige kern en snijd het vruchvlees klein. Doe de stukjes ananas in een kom. Voeg de bruine suiker, kleingesneden boter en rum toe en schep alles goed door elkaar. Vul de uitgeholde ananasjes met het mengsel en plaats ze in een vuurvaste schaal. Plaats deze 30 minuten onderin de oven. Giet ondertussen de room in een pan en voeg suiker, vanillesuiker, wat zout , het ei en de eierdooier toe. Roer de maizena los met wat koud water en voeg dit papje eveneens toe. Verwarm de room onder voortdurend roeren boven een laag vuur tot hij bindt. Haal de pan van het vuur en laat de vla eventjes afkoelen. Haal de ananasjes uit de oven en giet de vla erover. Garneer elk ananasje met wat blaadjes munt. Smakelijk !