Italiaanse Gegrilde Paprikasalade

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de hele paprika′s onder een hete grill, op de barbecue of boven een gaspit. Rooster ze tot ze rondom zwart zijn. Leg ze in een grote pan en leg het deksel erop (de velletjes komen dan door de stoom los). Pel de paprika′s zodra ze zijn afgekoeld en vang de sappen in een kommetje op. Gooi de zwarte velletjes weg. Snijd de paprika′s over de lengte doormidden en schraap er de zaadjes en witte kern uit. Vang zo mogelijk nog vrijkomende sappen op. Scheur vlak voor het opdienen de mozzarella in dikke repen (ca. 4 repen per bolletje) en leg ze op vier gekoelde borden. Snijd de mozzarella niet, maar scheur de kaas, zodat deze langs zijn natuurlijke vezels uit elkaar valt. Recept uit het boek ′Salades′ van Elsa Petersen-Schepelern.

Italiaanse Gegrilde Paprikasalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tonijn met korianderboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasalade met taugé
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept