Geflambeerde Exotische Vruchten Met Ananas-roomijs

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De ananas voor het ijs kleinsnijden en pureren in de blender (= ? 2,5 dl vruchtenpuree). Het poedersuiker en citroensap erdoor mengen. De slagroom stijfkloppen en door de puree scheppen. In de ijsmachine doen en de instructies van de fabricant volgen. Ondertussen de kiwi schillen, overlangs halveren en in plakjes snijden. De mango schillen, pit eruit snijden en het vruchtvlees in stukjes snijden. De verse dadels halveren, ontpitten, schillen en normaals doormidden snijden. De ananas in stukjes snijden. De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en eventueel halveren. De boter in een pan verhitten, de suiker erdoor roeren en goudbruin laten carameliseren. Het sinaasappelsap toevoegen en roeren totdat er een romige saus is ontstaan. De sinaasappellikeur en de vruchten toevoegen en verhitten maar niet koken. De rum in een opscheplepel verwarmen, aansteken en de brandende alcohol gelijkmatig over de vruchten gieten.

Geflambeerde Exotische Vruchten Met Ananas-roomijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept