Gravet Laks (zweden)

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De zalm in de lengte doorsnijden en de graten verwijdren.De vis afspoelen en goed droogdeppen. Een filet met de huidzijde naar beneden in een schaal leggen en met dille bestrooien.Zout,suiker en peper mengen en erover strooien.De andre zalmhelft met de huidzijde naar boven erop leggen.Met aluminiumfolie bedekken en met een bord,met daarop de gewichten (bijv.volle conservenblikjes)verzwaren.De zalm 24 uur in de koelkast zetten.Laat 3 - 4 dagen in de koelkast staan en marineren.De vis daarbij DAGELIJKS enkele malen keren en met de zich verzamelde vloeistof begieten.

Gravet Laks (zweden) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsaus (zweden)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Toetje Uit Zweden
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kleine Gehaktballetjes (zweden)
20-30 min -
Bekijk recept
Zweden: Ganzenvet
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gravlaks - Gravet Laks
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gravet Laks (gemarineerde Zalm)
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsaus (zweden)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept