Brullende Kwark

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de room, melk, suiker, kaneel en vanille (stokjes plus schraapsel) allemaal tegelijk in een pan aan de kook, af en toe roeren. Niet door laten koken, maar af laten koelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de eierdooiers (dus niet het eiwit!) toe aan de compositie en roer dit zorgvulig door. Niet te vroeg toevoegen, dan stollen de dooiers!. Zeef daarna het geheel door een puntzeef, het residu kan weg. Voor het beste resultaat de overgebleven creme 24 uur laten rusten, maar dit is niet noodzakelijk. Vul vier bakjes af en plaats deze in een op 100 graden (niet meer!) voorverwarmde oven om te stollen in ongeveer 45 min. Let op: als de over te warm is, gaat het borrelen en schiften! Om te controleren of de creme enigzins gestold is, tik tegen een bakje. Het spul hoeft niet echt zo hard te worden als een pudding, maar moet ook niet te vloeibaar zijn. Laat na afloop de creme afkoelen en je bent bijna klaar....

Brullende Kwark is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept