Rabarber-aardbeienjam

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook in pan zonder deksel de rabarber, aardbeien citroensap, vanillestokje en kristalsuiker 1 uur en 30 min. op middelhoog vuur of tot de vruchten in gekookt en dik geworden zijn. kijk halverwege even of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg evt een beetje water toe. controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg evt. een beetje water toe controleer jam dikte door paar druppels op schoterltje te laten vallen en dat 5 min in koelkast te zetten. schenk de jam in gesterriliseerde potten

Rabarber-aardbeienjam is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ontbijttrifle
- 10 min-
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept