Verwarm de eieren en de suiker au bain marie en klop tot een dikke brij. Neem de pan van het vuur en klop nog 2 min. door. Zeef de bloem en de cacao boven het eiermengsel en schep alles goed door elkaar. Doe het beslag in de springvorm en bak 15 min. in een vooverwarmde oven op 19 graden. Stort de taart op een rooster en laat afkoelen. Strooi de gelatine in het koude water en laat ca. 5 min. staan. Vet een springvorm van Ǿ 23 cm. in. Snijd de taart horizontaal doormidden en leg 1 helft in de springvorm. Zet ondertussen het bakje met de gelantine in heet water tot het poeder is opgelost. Smelt 175 gr. chocolade. Klop de mascarpone, suiker, vanille, yorhurt en het hete water door elkaar. Meng al kloppend de opgeloste gelantine erdoor. Schep de helft in een andere kome en roer de chocolade erdoor. Doe dit mengsel in de springvorm. Leg daarop de 2e helft van de taart en schep daar het resterende mascarponemengsel (zonder chocolade) bovenop (mocht de mascarpone al stijf beginnen te worden, voeg dan wat heet water toe). Zet de taart een nacht in de koelkast. Smelt voor de garnering de rest van de chocolade (25gr) en druppel dit over de taart.
Chocolade-mascarpone Taart is een recept van Smulweb.nl