Chocolade-mascarpone Taart

0
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de eieren en de suiker au bain marie en klop tot een dikke brij. Neem de pan van het vuur en klop nog 2 min. door. Zeef de bloem en de cacao boven het eiermengsel en schep alles goed door elkaar. Doe het beslag in de springvorm en bak 15 min. in een vooverwarmde oven op 19 graden. Stort de taart op een rooster en laat afkoelen. Strooi de gelatine in het koude water en laat ca. 5 min. staan. Vet een springvorm van Ǿ 23 cm. in. Snijd de taart horizontaal doormidden en leg 1 helft in de springvorm. Zet ondertussen het bakje met de gelantine in heet water tot het poeder is opgelost. Smelt 175 gr. chocolade. Klop de mascarpone, suiker, vanille, yorhurt en het hete water door elkaar. Meng al kloppend de opgeloste gelantine erdoor. Schep de helft in een andere kome en roer de chocolade erdoor. Doe dit mengsel in de springvorm. Leg daarop de 2e helft van de taart en schep daar het resterende mascarponemengsel (zonder chocolade) bovenop (mocht de mascarpone al stijf beginnen te worden, voeg dan wat heet water toe). Zet de taart een nacht in de koelkast. Smelt voor de garnering de rest van de chocolade (25gr) en druppel dit over de taart.

Chocolade-mascarpone Taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept