Zet twee kopjes sterke espresso. Giet over in een diep bord of schaal. Klop de 4 eierdooiers met de suiker en de helft van de amaretto schuimig tot een mooie gele creme. Klop er daarna lepel voor lepel de mascarpone door. Het hoeft niet helemaal egaal te zijn. Voeg de andere helft van de amaretto aan de afgekoelde koffie toe. Bekleed de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers, nadat ze een voor een in het koffiemengsel gedoopt zijn (niet te lang, ze mogen niet erg slap worden). Zijn ze een beetje droog dan kan er nog wat koffie overheen gedruppeld worden. Bedek de laag lange vingers met de helft van het mascarponemengsel. Herhaal de procedure, dus weer een laag in koffie gedrenkte lange vingers, gevolgd door een mascarponelaag. Zeef de cacaopoeder over de mascarpone (om te voorkomen dat de cacao vochtig wordt kun je dit evt. ook vlak voor het opdienen doen). Ik vind dat zelf niet nodig. Laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Het kan ook overnacht, dan trekt de smaak helemaal goed in.
De Allermachtigste Tiramisu (met Lange Vingers En Amaretto) is een recept van Smulweb.nl