Bamischijven

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-bak de stukjes kip lichtbruin aan in een beetje boter,-smoor enige minuten de fijngesneden groenten mee,-haal de pan van het vuur en voeg de sambal,ketjap enz.toe,-meng de ontstane kip/groentenmassa met de gekookte mie,de dikke saus en de achtergehouden gesneden bladselderij,-stort de massa uit op een plaat,zorg dat het een zeer compacte vierkante massa is van 2 a 3 cm.dikte,er mogen geen luchtbellen in blijven zitten,die zorgen bij het afbakken voor problemen,-laat het geheel afkoelen tot de volgende dag,-snij het geheel in 16 gelijke stukken,haal het door bloem,eiwit en paneermeel en bak de bamischijven af in de frituur op 180 graden.Ze kunnen ook worden ingevroren,wel afbakken zonder ontdooien.

Bamischijven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker