Filodeegtaartjes Met Curry

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk 4 ramequinvormpjes of ondiepe taartvormpjes licht met olie. Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe er 2 tl ghee in met de prei, tamari en peper en bak de prei glazig. Hou het vuur hoog en bak de bloemkool en wortel 4-5 minuten tot ze enigszins zacht worden. Voeg indien nodig 4 el bouillon toe. Doe de broccoli en specerijen erbij en verwarm alles nog 4 minuten. Laat de groenten niet te zacht worden. Schakel het vuur uit en leg een deksel op de pan. Leg de vellen filodeeg op het aanrecht. Bestrijk ze licht met de resterende ghee. Vouw ieder vel tweemaal dubbel. Leg in ieder vormpje een vel opgevouwen deeg. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en vul de vormpjes, vermijd zoveel mogelijk vocht. Vouw overhangend deeg naar het midden en druk vast. Bestrijk de bovenkant licht met olie en bak de taartjes 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Filodeegtaartjes Met Curry is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filodeegtaartjes met kastanjechampignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filodeegtaartjes met druivensalsa
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Filodeegtaartjes Met Peer En Stilton
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept