Gepocheerde Kabeljauw Met Bieslook

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de vis af onder koud water. Doe de moten vis in een pan kokend water (de moten moeten net onder water staan). Voeg zout en gekneusde peperkorrels toe en pocheer de kabeljauw 7 minuten op matig vuur. Neem de moten met een schuimspaan uit het kooknat en leg ze op een voorverwarmde schotel. Bewaar wat kooknat. Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter en roer er de bloem in gedeelten door tot een roux ontstaat. Voeg 2-3 eetlepels kooknat toe. Roer er de bieslook en peterselie door en tot slot de groene peperkorrels. Breng de saus langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur en doe de saus in een kom. Snijd de citroen in partjes. Schenk een beetje saus over de warme moten vis en bestrooi de schotel met nog wat bieslook. Garneer met citroen. Geef bij dit gerecht aardappelkroketjes en een zachte groente, zoals gekookte asperges, peultjes of schorseneren.

Gepocheerde Kabeljauw Met Bieslook is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept