Canard A L'orange

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd met de zesteur/dunschiller/kaasschaaf de schil van de sinaasappels en de citroen, laat het witte gedeelte in eerste instantie zitten. Verwijder dit witte gedeelte met een scherp mesje en gooi het weg. Snijd vervolgens het vruchtvlees fijn en let erop dat het meeste sap behouden blijft. Verhit de boter in een pan met hoge rand en voeg daaraan de schillen van sinaasappels en citroen toe. Verwarm dit enkele minuten op laag vuur en voeg dan de suiker toe. Zet het vuur hoger en blijf roeren totdat de suiker wat oplost en net begint te verkleuren. Roer het fijngesneden vruchtvlees toe, samen met de grand marnier. Laat dit heel zachtjes doorkoken totdat het vocht verdampt is. Schenk dan de eende/kippebouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de pan afgedekt op laag vuur minimaal 45 minuten sudderen. Wrijf dan de bouillon door een zeef en gooi de rest van de pulp en schillen weg. Zet de saus opzij. Kruid de eendeborstfilets met peper en zout en verwarm wat boter in de bakpan. Braad hierin de eendeborstfilets in circa

3.5 minuten per kant bruin. Neem het vlees uit de pan en laat dit afgedekt enkele minuten rusten. Breng de saus weer aan de kook en roer de tl. maizena los met wat hete saus. Roer dit door de saus en breng deze, indien nodig, nog iets op smaak met peper en zout. De saus heeft de juiste dikte als hij aan de bolle kant van een lepel blijft zitten. Snijd het vlees in dunne plakjes en schik deze op voorverwarmde borden. Schep op elk bord wat van de saus over het vlees.

Canard A L'orange is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankrijk - Confit De Canard
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Confit De Canard
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept