Mezze: Kibbeh

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gefrituurd: Maak met vochtige handen balletjes van de kibbeh. Maak het balletje hol met een vinger. Druk nu met je duim een theelepel (of meer) van de vulling in het balletje. Maak van het balletje een ovaal. Frituur in een pan de kibbeh in hete olie (niet allemaal tegelijk) totdat ze door en door gaar zijn en rondom gebruind. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Gebakken: Verdeel de kibbeh in twee gelijke porties. Maak 1 portie plat in een, met olie ingevette, middelgrote ovenschaal. Spreid de vulling erover uit. Maak met natte handen de andere portie kibbeh plat en leg deze over de vulling. Maak met een scherp mes ruitvormige stukjes. Sprenkel een kwart kopje olijfolie en een eetlepel boter in kleine klontjes over de kibbeh. Zet in het midden van een voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40 tot 50 minuten met middelmatige warmte de kibbeh bruin. Laat overtollige olie er uit lopen voor het serveren.

Mezze: Kibbeh is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kibbeh met amandel
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rigatoni met rundvlees
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mezze met dolma's, auberginepuree en salades
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenkaviaar
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tzatziki
35 min Bijgerecht
Bekijk recept