Cajun: Vegetable Jambalaya

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een grote zware pan op laag vuur. Fruit hierin de uien 10 minuten. Voeg knoflook, selderij en wortel toe. Kook alles al roerend 1 minuut.Roer er tijm, paprikapoeder, zout en cayennepeper door en voeg het laurierblaadje toe. Doe de paprikablokjes, bonen, tomaten met sap en bouillon in de pan. Breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en doe het deksel schuin op de pan. Laat alles 10 minuten pruttelen. Proef en voeg zo nodig specerijen toe. Haal het laurierblaadje eruit.Eventueel kun je het gerecht tot hier voorbereiden en later afmaken!Voeg de courgette toe. Breng het geheel aan de kook. Roer de rijst erdoor, doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Kook de rijst in 20 minuten gaar.Proef de jambalaya, voeg eventueel zout/specerijen toe, roer de peterselie erdoor en serveer meteen.

Cajun: Vegetable Jambalaya is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jambalaya met kip en chipolata
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jambalaya met tropisch fruit
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cajun Jambalaya-pasta
30 min-
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Texmex runderreepjes met babyromaine
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy cajun kabeljauw
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept