Kip Op Z'N Hongaars

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kip wassen, droogdeppen en in stukken verdelen. Inwrijven met peper en zout. Het spek in blokjes snijden en krokant uitbakken in een brede braadpan. Uit de pan scheppen en de stukken kip aanbakken. De uien pellen en grof hakken, de stukken kip uit de pan nemen en de uien fruiten. De pan van het vuur nemen en paprikapoeder erdoor roeren, een scheutje water toevoegen. Stukken kip en spekblokjes weer in de pan doen, kruiden met rozemarijn en salie en 40 minuten zachtjes laten sudderen met het deksel op de pan. Ondertussen de paprika′s schoonmaken, de zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. De tomaten 10 tellen in kokend water dompelen, pellen, in 4 snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees grof hakken. Na 20 minuten kooktijd paprika′s bij de kip doen. Tegen het einde van de kooktijd een beetje bloem door de room roeren en door de saus roeren. De tomaten erdoor mengen en pikant kruiden met cayennepeper. Nog 10 minuten laten stoven zonder deksel en serveren met rijst en een frisse salade.

Kip Op Z'N Hongaars is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool op z'n Hongaars
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoen Filet Op Z'n Hongaars
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaars Paprika-aardappelgerecht
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaars stoofpotje met kalfsvlees
0 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept