Gevulde Druivenbladeren Met Citroenaroma

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de druivenbladeren 5 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Warm de oven voor op 160 gr C. Meng de rijst met 2 eetlepels olijfolie, ui, lamsgehakt, knoflook, gedroogde kruiden, kwark, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Leg een handje van dit mengsel op het midden van een druivenblad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het geheel mooi op. Ga verder tot alle bladeren zijn gevuld. Leg ze in een enkele laag in met olie ingevette bakblikken. Giet 1,5 dl water over de rolletjes. Meng de rest van de olie met het citroensap en bedruppel ze hiermee. Bak de rolletjes afgedekt 50 minuten in de oven. Laat ze in de bloeistof afkoelen, alvorens ze te serveren. (De druivenbladeren zijn afgedekt tot 3 dagen houdbaar in de koelkast, maar ook in te vriezen). Garneer met de citroenstrikjes.

Gevulde Druivenbladeren Met Citroenaroma is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ricottasandwich
20 min Snack
Bekijk recept
Gerookte zalm met avocadosalsa
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde wintergroenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept