Appelcake

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Beboter een springvorm en bestuif deze met bloem. Roer de boter met de suiker, wat zout en de geraspte citroenschil tot een schuimige massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze goed door het deeg. Roer hierna het gezeefde zelfrijzende bakmeel en een scheutje melk erdoorheen. Doe de helft van het deeg in de vorm en leg hierop de helft van de 500 gram in partjes gesneden goudrenetten. Nu de rest van het deeg in de vorm doen en de resterende appelen er dakpansgewijs op schikken.Bak de cake in een matig warme oven ( 125 graden C) bij overwegende onderwarmte in ca. 1 1/2 uur gaar en bruin.Neem tenslotte de cake uit de vorm, bestrijk hem met een dun laagje abrikozenjam en laat hem op een taartrooster afkoelen.

Appelcake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept