Pesach-vleespastei Met Matses

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak eerst de vulling:Laat de uien in 3 el olie glazig worden. Doe het vlees erbij, zout, peper, kaneel en piment en bak het ongeveer 8 minuten. Schep het regelmatig om en bak het goed rul.Bak ondertussen de pijnboompitten in de rest van de olie lichtbruin. Roer ze met de bladpeterselie door het vlees en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen en roer er drie losgeklopte eieren door.Zet een ovenschaal van ongeveer 30 cm klaar.Verwarm de bouillon en leg er 4-5 matses in. Laat ze weken tot ze zacht zijn, maar niet papperig. Haal ze uit de bouillon en bekleed er de bodem en de zijkanten van de vorm mee, 2 lagen op elkaar. Laat de matses overlappen en snijd ze op gelijke hoogte af.Doe de vleesvulling erin en dek de pastei af met de rest van de geweekte matses. Giet er 100 ml bouillon over. Giet de resterende losgeklopte eieren over de pastei.Bak de pastei 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Pesach-vleespastei Met Matses is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pastei Van Matses En Spinazie
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Chocolade Matzes
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bigilla
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Joodse Matsesbroodjes
30-60 min -
Bekijk recept

Pesach-cake Met Walnoten En Siroop
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Pesach-appeldessert Met Bitterkoekjes
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Pesach-kruidkoek
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Israelische Charoset
10-20 min -
Bekijk recept