Opa,s Rijstevlaai Voor 30 Cm Doosnede

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Rijst, melk, vanillesuiker koud opzetten, aan de kook brengen en ongeveer 40 min laten sudderen. * Af laten koelen met de deksel erop en NIET openmaken ! * Bloem in een kom en een kuiltje maken in het midden, de gist en een beetje suiker in het kuiltje en met een beetje lauw water een papje van de gist maken. * Resterende suiker over het meel strooien. * Als het deeg ( gistpapje ) gerezen is ( ongev 10 min ) het deeg mengen samen met een half kopje lauw water ( moet tamelijk stevig deeg worden ) * Boter erbij kneden, toedekken en een half uur laten rusten. * 450 gr deeg afwegen, bolletje van maken en nog een half uur laten rusten * uitrollen en in de vorm doen * Velletje van de rijst halen +Eidooiers, rijst, en suiker door elkaar roeren * Eiwitten stijfkloppen tot sneeuw en goed door de rijst mengen * Vlaai vullen en absoluut NIET over de rand. Eventueel alufolie in de hoekjes doen voor het eruit halen strakjes Vlaai in het midden van de oven en deze niet helemaal sluiten ( lepel tussen de deur ) zo`n 40 a 45 min op 200 graden

Opa,s Rijstevlaai Voor 30 Cm Doosnede is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse mini hapjes
Bekijk recept
Appelquiche met venkel en parmezaan
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Whoopies
60 min-
Bekijk recept
Krentenbrood Van Opa
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Harde Wafeltjes Van Opa
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalen Cocktail Met Pomelo Van Opa Ben
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept