Zoek
Sinterklaasrecept Zwarte Pietentaart
2
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
75 gr. blanke marsepein
1,5 el cacao
1 tl poedersuiker
1 pakje chocoladeglazuur
2 taartbodems (van ca. 26 cm)
2/3 pot rode kersenjam
0,25 l slagroom
50 gr. bruine basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger Hulpmiddelen Kwastje
mes
pannetje
mixer
pannekoekmes Hulpmiddelen - Kwastje
mes
pannetje
mixer
pannekoekmes Voorbereiding Kan dag van tevoren.
Van 2 kleine stukjes marsepein ogen (ca. 2 cm) vormen. In kom doen: helft van rest van marsepein
1 tl cacao en poedersuiker. Goed door elkaar mengen tot egaal bruin mengsel. Hiervan neus en 2 pupillen voor ogen vormen. Van rest van marsepein mond vormen. In pan met heet water chocoladeglazuur volgens gebruiksaanwijzing zacht laten worden. Intussen van taartbodem opstaande randen afsnijden. Bovenkant van 1 taartbodem bestrijken met 10 el kersenjam. Andere taartbodem erop leggen. Chocoladeglazuur erover schenken. Met pannekoekmes over bovenkant en zijkant gladstrijken. Ogen
neus en mond er direkt opleggen. In ca. 15 min. glazuur hard laten worden. Intussen boven kom rest van cacao en basterdsuiker zeven. Slagroom en slagroomversteviger erdoor roeren en stijfkloppen. In spuitzak met grove kartelspuitmond overdoen. Op taart krulletjes (=haar) van cacao-slagroom spuiten. Boven steelpan 1 el kersenjam door zeef wrijven. Al roerend verwarmen tot lauwwarm. Met kwastje jam op lippen strijken. Taart tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bereidingswijze Taart met warm mes in 12 punten snijden. Serveertips Dit recept komt uit Tip nr. 12 van
Bereiding
Taart met warm mes in 12 punten snijden.
Sinterklaasrecept Zwarte Pietentaart is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Sinterklaasrecept Water
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept