Paasbrood Uit Duckstad

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef voor het deeg de bloem in de kom vermeng de bloem goed met de gedroogde gist strooi er zout en suiker over smelt de boter in het pannetje en voeg de melk toe neem de pan van het vuur voeg dit mengsel aan de bloem toe kneed dit tot dat het in ca 5 min een deeg is (mixer of met de hand) zet de kom op een vochtige plaats en bedek hem met een theedoek laat dit 45 min rusten neem het deeg uit de kom kneed deze nog 1x grondig met je handen laat de deeg nogmaals op een warme plaat rusten tot dat deze zichtbaar groter is geworden verdeel de deeg nu in 2 gelijke porties rol elke deel allebei tot een worst van ca 3 cm dik draai de deeg worst in alkaar en schuif de uiteinden onder het brood plaats de paasbrood op bakpapier en leg dit op een bakblik roer de eigeel en melk door elkaar en bestrijk met een kwastje de brood met dit megsel en bestrooi de brood nu met wat pistache noten het blik in de oven ca 30 min bakken in het midden van de oven de oven niet voorverwarmen stand ca 180 graden

Paasbrood Uit Duckstad is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Paasbrood met noten
100 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes van paasbrood met oma's appeltaartijs
20 min-
Bekijk recept
Paasbrood
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasbrood krans
65 min
Bekijk recept