Chorba (Tunesie)

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de ui en de bleekselderij in olijfolie op een flink vuur een minuut of vijf tot tien, totdat al het vocht verdampt is. Voeg de komijn en korianderpoeder plus de knoflook toe en bak al roerend een minuut mee. Doe dan de tomaten in de pan en druk ze stuk. Roer de harissa los in de bouillon en voeg dat aan de soep toe. Doe er de suiker bij. Laat nu een half uur zachtjes koken. Breng dan op smaak met zout en misschien meer harissa. Vis met een schuimspaan flink wat van de vastere delen uit de soep, houd die even apart en pureer de soep met de staafmixer. Doe daarna de vulling weer terug. Strooi de couscous over de soep, roer en laat nog drie minuten meepruttelen.

Chorba (Tunesie) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tunesische Ra's El Hanoet (Tunesie)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Maquereaux Grilles Au Cumin (Tunesie)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harissa (Tunesie)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Meshweya (Tunesie)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Lamstajine Met Gedroogde Abrikozen.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chorba Met Kip En Couscous
20-30 min -
Bekijk recept
Chorba (soep)
Bekijk recept
Chorba Frik
30-60 min -
Bekijk recept