Kerriesoep Met Kip

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kipfilet in 10 min. bruin bakken, uien snipperen, 1/2 citroen uitpersen en andere helft in plakes snijden. Appel in kleine stukjes snijden en met de helft van het citroensap besprenkelen. Tomaat ontvellen, zaadjes en vocht verwijderen, vlees van de tomaat in kleine stukjes snijden. Kipfilet uit de pan halen en laten afkoelen. Ui en appel aan bakvet toevoegen en circa 3 min. zachtjes bakken. Met keukengaren laurierblaadje en peterselie samenbinden (kruidenboeket) en samen met de tijm, kerrie, koriander, komijn, gember, cayennepeper aan het bakvet toevoegen en ca. 1 min. meebakken, Bloem erbij doorroeren. Al roeren daarna scheutje voor scheutje 7 1/2 dl. water er bij met de bouillontablet en de tomaat. Breng dit aan de kook en laat dit 30 min. zachtjes koken. Wel steeds het schuim eraf scheppen.Ondertussen de rijst koken, de kipfilet in stukjes snijden en af laten koelen. Het kruidenboeket verwijderen en de soep iets af laten koelen. Pureer het vervolgens of wrijf het door een zeef en doe het vervolgens terug in een schone pan. Al roerend in 10 minuten de soep opnieuw verwarmen, de kipblokjes en de creme fraiche en de rijst door de soep roeren. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap en over de borden verdelen. De rest van de peterselie erboven verknippen en op elk bord ook een plakje citroen

Kerriesoep Met Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastinaak kerriesoep
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met Provençaalse croutons en dragonolie
15 min-
Bekijk recept
Kerriesoep met kool en prei
0 min
Bekijk recept