Spinazie-filodeegdriehoekjes

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het phyllodeeg ontdooien en bewaar het tot aan gebruik onder een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Fruit de ui zacht onder 1 eetlepel olijfolie. Voeg de spinazie, peterselie, rozijnen en zout en peper naar smaak toe. Bak nog 15 minuten tot bijna alle vloeistof is verdampt. Schep alles in een kom en roer de eieren en feta er goed doorheen. Meng in een kom de resterende olie met de gesmolten boter. Neem per keer 3 vellen phyllodeeg; bestrijk ze eerst licht met wat vet en leg de volgende erop. Snijd de stapel in de breedte in 4 repen. Leg 1 tot 1,5 eetlepel vulling op het midden van een reep en vouw snel dicht tot een driehoek.Bestrijk de rest van de reep met het oliemengsel en vouw weer tot een driehoek tot en met de onderste reep. Doe daarna de andere 3 stapeltjes. Ga verder met de volgende 3 vellen en maak zo alle phyllodeeg en vulling op. Vergeet niet om de gevouwen pakketjes onder een vochtige doek te leggen, zodat ze niet uitdrogen. Warm de olie voor op 190 gr C. Leg de driehoekjes op licht ingevette bakplaten, bestrijk ze met wat oliemengsel en bak ze in 20 - 3- minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer.

Spinazie-filodeegdriehoekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozenijs met filodeeg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Hartig Eiertaartje
20-30 min -
Bekijk recept
Frambozenijs Met Fillodeeg
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept