Kip Met Tomaat En Olijven

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Braad de kippenpoten in een braadpan rondom aan in de hete olie. Blus af met de wijn en voeg de blokjes tomaat, de aubergine (in blokjes) de laurier en de oregano toe. Breng alles aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat het geheel met het deksel op de pan ca. 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de olijven toe en laat alles nog eens 15 minuten stoven. Neem de kippenpoten uit de pan en houd ze warm. Verwijder de laurierblaadjes. Roer de maizena en yoghurt door elkaar en roer dit door de saus. Laat nog even kort koken en breng de saus dan op smaak met zout en versgemalen peper. Leg de kip terug in de pan en laat deze nog even kort doorwarmen.

Kip Met Tomaat En Olijven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept