Indiase Linzensoep (Dhal)

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui fijn. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika klein. Fruit ui en paprika licht in een pan met anti-aanbaklaag. Roer vaak om aanbranden te voorkomen. Was de linzen 4-5 keer. Kijk uit voor eventuele ongerechtigheden zoals takjes en steentjes. Breng de linzen met het water aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de gebakken ui en paprika bij de soep. Laat de tomaten uitlekken, snijd ze fijn en voeg tomaten en sap bij de soep. Snijd de korianderblaadjes fijn. U kunt de yoghurt nu door de soep roeren, maar u kunt ook de soep over de borden of kommen verdelen en in het midden van elke portie een eetlepel yoghurt doen. Bovenop de yoghurt strooit u dan wat van de fijngesneden koriander. Montignac-tip: u kunt deze soep eten met een bruine boterham of als voorgerecht van een koolhydraatmaaltijd.

Indiase Linzensoep (Dhal) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Dhal met pastinaak en kikkererwten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dhal met rijst
Bekijk recept
Indiase Linzenpuree (Dhal)
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Dhal Met Rijst (Surinaams-Hindoestaans)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept