Italiaanse Doperwten-basilicumsoep

2
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, de knoflook, selderij en wortel hierin op zacht vuur met het deksel op de pan in een half uurtje gaar. Af en toe roeren. Doe de bouillon en de erwtjes erbij en voeg de basilicum toe. Laat dit nog 10 minuten sudderen. Pureer de soep in de keukenmachine. Maak op smaak met peper en zout. Warm de soep nog even goed door en schep ze dan in soepkommen. Garneer met royaal schaafsel van de Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.

Italiaanse Doperwten-basilicumsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Basilicumsoep met buffelmozarrella en tomaten-lookbrood
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsoep met kaascrostini
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise groene peper- en basilicumsoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nuoc Cham Dau Phung
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept