Bloemkoolmousse Met Garnalensaus

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pluk een bloemkool tot bloemkoolroosjes en laat 15 minuten koken in gezouten water. Laten uitlekken en daarna mixen met 6 soeplepels room. Voeg er de tot omelet geklopte eieren aan toe. Peper en zout op strooien. Verwarm de oven voor op stand 6 (180?). Wrijf 4 schaaltjes in met olie.Giet er de bereiding in en zet in een ovenschotel. Vul deze met warm water (tot ? van de schaaltjes onder water staat). Zet alles in de oven en laat 35 minuten opwarmen. Fruit een gehakte sjalot in wat boter. Voeg er de garnalen bij en laat ze op een hevig vuur stoven. Dan overgieten met de witte wijn. Tot de helft laten indikken en er dan de tomatenpuree en de rest van de room toevoegen. Alles goed mixen en op smaak brengen. Voeg er de curcuma aan toe en laat zachtjes pruttelen. Snijd het tomatenvlees in driehoekjes. Leg ze opzij. Wanneer de bloemkoolmousse gaar is haalt u ze uit de bakvormen en zet u ze op borden. Giet er de garnalensaus overheen en versier met stukjes tomaat. Onmiddellijk opdienen.

Bloemkoolmousse Met Garnalensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenpilav met gestoomde mango
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholfilet met garnalensaus
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Chaud-froid van venusschelpen op bloemkoolmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli-bloemkoolmousse
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolmousse met Sint-Jakobsvruchten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept