Aardappel Op Oostendse Wijze

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De aardappelen in de pel koken(niet te zacht laten worden). Daarna middendoor snijden en de twee helften uithollen met een koffielepel of een parisiennemesje. de aardappelspecie warm houden en fijn stampen tot puree. Die werken we af met de tuinkruiden en de zure room. Naar smaak kruiden met peper,zout en nootmuskaat. De uitgeholde aardappelen vullen met de kruidenpuree en warmen in de oven op 150 graden voor een tiental minuten. Voor de blanke botersaus brengen we de visbouillon,witte wijn en sjalotten aan de kook en laten dit alles voor de helft inkoken. We voegen room toe en laten opnieuw inkoken tot een licht gebonden saus.Al roerend afwerken met klontjes harde boter en kruiden met peper en zout en cayennepeper.De saus eerst op het bord dresseren,de aardappelen erop schikken en rijkelijk bestrooien met garnalen.Garneren met bieslook een toefje dille en een half kerstomaatje bovenop elke aardappel.

Aardappel Op Oostendse Wijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept