Poolse Zuurkool

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en fruit dit met spek en gesnipperde ui in een klont boter. Op smaak maken met zout en peper en even laten sudderen. Doe de goed uit elkaar gehaalde zuurkool, de tomatenpuree, in plakjes gesneden champignons en alle kruiden erbij en pers de knoflook erboven uit. Goed door elkaar roeren. Giet dan de wijn en de wodka erdoor, roer goed door en leg de in plakjes gesneden salamiworst erop. Leg deksel op de pan en de pan op laag vuur op een vlamverdeler en laar de zuurkool minstens 3 uur stoven. Dit gerecht smaakt het lekkers met gekookte Opperdoezers.

Poolse Zuurkool is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poolse stoofschotel (bigos)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poolse cheesecake
Bekijk recept
Poolse Stoofschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept