Sachertaart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1)Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in. Bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier. Klop met een elektrische mixer de boter en de suikerlicht en romig. Voeg de eierdooiers in toe; na elk beetje goed kloppen. 2) Klop de chocolade erdoor. schep met een metalen lepel de gezeefde bloem erdoor. Klop met een elektrische mixer de eiwitten in een schonekom stijf. schep met een metalen lepel de eiwitten door het chocolademengsel. 3)Schep het beslag in de ingevette bakvorm en strijk het glad. Bak de taart 40 minuten. (U kunt dit controleren d.m.v. een een satestok in de taart te prikken).Laat de taart 15 minuten in de bakvorm rusten. Stort hem op een rooster en laat hem afkoelen. Verwarm de jam in een pan of in de magnetron tot hij vloeibaar is. Zeef de jam. Leg de cake ondersteboven op een rooster en smeer de jam erop. 4) Chocoladecreme: Verhit de chocolade en de room al roerdend op laag vuur tot de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is. Van ht vuur halen en even af laten koelen. Verdeel de chocoladecreme gelijkmatig over de taart en laat ′t hard worden.

Sachertaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sachertaart
1u35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart, Duitse Chocoladetaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Sachertaart
1u35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart, Duitse Chocoladetaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept