Simba's Crepes Suzette

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de 15 g boter en klop de eieren los. Verwerk voor het beslag alle ingredienten in de keukenmachine tot een glad beslag. Dek het af met plasticfolie en laat het beslag 1 uur staan. Het beslag moet eruit zien als vloeibare room. Als het beslag tijdens het staan dikker wordt, voeg dan melk of water toe. Bak de crepes. Schenk hiervoor 2-3 eetlepels beslag in een kleine ingevette koekepan. Beweeg de pan heen en weer, zodat het beslag gelijkmatig over de pan wordt verdeeld. Bak de crepe op matig vuur tot de onderkant goudbruin is, keer hem en bak de andere kant bruin. Leg hem op een bord, dek hem af om hem warm te houden. Herhaal dit tot alle beslag op is. Verhit voor de saus de boter, voeg de suiker toe en laat dit op matig vuur karamelliseren. Voeg dan de schillen, het sap en de Grand Marnier toe en laat dit 10 minuten zonder deksel sudderen. Verwarm de oven voor op 210 ?C. Vouw de crepes in vieren en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bak dit 10-15 minuten in de oven.

Simba's Crepes Suzette is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Crêpes Suzette stap-voor-stap
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crepe suzette
Bekijk recept
Geflambeerde crêpes suzette
25 min Nagerecht
Bekijk recept