Chicken Kiev (gevulde Kipfilet)

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem, het ei en paneermeel in aparte kommetjes. Meng wat peper en zout en/of eventueel wat andere kruiden door de bloem Nadat de boter hard is geworden verdeel je het in 4 gelijke delen. Plaats de porties in het midden van de kip (kalkoen of snitzel) en vouw het vlees er om heen. Zorg dat de boter goed verpakt zit. Steek het vast met een prikker. Wentel het "pakketje" eerst door de (gekruide)bloem , dan door het ei, dan door het kruim. Herhaal de twee laatste handelingen om er zeker van te zijn dat de pakjes goed "verzegeld" zijn. Verhit frituurvet of olie op 180°C. Frituur de pakjes voor 7-10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Dunne snitzels hebben korter nodig anders worden ze taai. Als je niet wilt frituren dan braad je de stukken gevuld vlees in de koekenpan voor ± 8-10 minuten, ( ligt aan de dikte van het vlees).Garneer eventueel met schijfjes citroen.

Chicken Kiev (gevulde Kipfilet) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled chicken met oregano en sinaasappel
190 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kung Pao chicken
30 min-
Bekijk recept