Mjuk Toscaka (Zweedse Caketaart)

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Klop in een kom de boter en suiker tot een dikke room. Klop beetje bij beetje de eieren erdoor en voeg het vanille-extract toe. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en klop het geheel goed door. Voeg het water toe en blijf het geheel kloppen tot een glad mengsel is verkregen. - Schenk het cakebeslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 30 minuten. Haal de taart uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden. - Verwarm voor de toplaag alle ingredienten samen in een pan (eerst de boter smelten is het makkelijkst). Laat het mengsel zachtjes bubbelen zodat de ingredienten een geheel worden. Verdeel het mengsel over de taart en zet die dan nog 5 minuten (of iets langer, zo bleek bij onze oven) tot hij goudbruin is. Laat de taart niet aanbranden! De toplaag moet karamelachtig en knapperig zijn (is het niet geworden, maar was toch lekker).

Mjuk Toscaka (Zweedse Caketaart) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Caketaart Met Banketbakkersroom
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Zweedse Caketaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept