Blue Moon Souffle

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220?C. Snijd de beide kaassoorten in kleine stukjes. Vet 4 souffl?schaaltjes (inhoud ca. 1 1/2 dl) in met boter. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat het mengsel al roerende op een laag vuur 1 minuut pruttelen. Roer er de melk en de wijn door en breng alles al roerende aan de kook. Kook tot een gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer er het ei, de eidooiers en de kaas door. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en spatel het kaasmengsel met peper en zout naar smaak en de peterselie erdoor. Vul de souffl?schaaltjes met het mengsel en zet de schaaltjes in een met een laagje heet water gevulde braad-slede in de voorverwarmde oven. Bak de souffleetjes in ca. 30 minuten bruin en gaar.

Blue Moon Souffle is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Souffle met kip en truffelbrie
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soufflé-omelet met appelen en peren
Nagerecht
Bekijk recept
soufflé met Gruyère
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige soufflé
45 min-
Bekijk recept

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met bleu de Gex
20 min
Bekijk recept
Walnoot-stiltontaart
30 min-
Bekijk recept
Macaronischotel met drie soorten kaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept