Gembercake

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eieren met de suiker licht en romig. Roer daarna de olie en de stroop erdoor (door dezelfde maatbeker voor de stroop te gebruiken als voor de olie, kun je voorkomen dat de stroop blijft plakken).Meng gember, kaneel en bakpoeder door het bakmeel. Doe dit daarna door het eier-stroopmengsel en vermeng het met het warme water. Klop het stevig tot een romig beslag. Roer de gembermarmelade er op het laatst door.Bedek twee cakeblikken van 25x8 cm met vetvrij papier of aluminiumfolie. Vet ze in met olie en giet het cakebeslag erin. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn en bruin van boven.

Gembercake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gember-roomtaart
2 uur-
Bekijk recept
Sandwich van gembercake en passieparfait
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Ananas-gembercake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gembercake
0 min
Bekijk recept

Gember-roomtaart
2 uur-
Bekijk recept
Sandwich van gembercake en passieparfait
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Ananas-gembercake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gembercake
0 min
Bekijk recept